P.G.Wodehouse Society

Awards

Er zijn ook bijzondere prijzen (Awards) vergeven of te verdienen:

  • de Mr.Mulliner titel werd geschonken aan Daan Modderman.
  • de Jeeves penning, voor de sublieme vertolking van de butler James in het toneelstuk "Dinner for one", uitgereikt aan Joop Doderer in 1983. De Jeeves penning is later ook uitgereikt aan Ab Zagwijn, sommelier in het Amstel Hotel, die tot 2002 bij het televisiespel Tros Triviant heeft opgetreden als butler.
  • de Keizerin-van-Blandings-Castle penning, uitgereikt aan het vetste varken in de Flevohof, ten tijde van de varkenspest in 1984. Winnaar was Wilma met 221 kg. De penning is ontworpen door Jan-Paul Kruimel.
  • het Kees-de-Wolf-stokpaardje, voor het teveel debiteren van ... stokpaarden.
  • de kokosnoot of sigaar, voor het beste verhaal tijdens de Sterke-Verhalen-Wedstrijd. De sigaar moet uiteraard lek zijn.
  • de Wodehouse Legpenning 'Said Mr.Mulliner', die de winnaar van de Sterke-Verhalen-Wedstrijd een jaar lang in zijn bezit mag houden. Ook ontworpen door Jan-Paul Kruimel. Sinds februari 2009 is hier tevens de Empress of Blandings Wisselschaal bijgekomen, een geschenk van Ronald en Martzen Brenner. 
  • de P.G.Wodehouse Scripture Knowledge Prize, voor de beste bijbelkennis als het gaat om bijbelse verwijzingen in het oeuvre van Wodehouse. In 2007 werd tevens de P.G.Wodehouse Scriptie Prijs ingesteld, voor de beste studentenscriptie of het beste werkstuk of artikel over Wodehouse en zijn werken. Op 4 juni 2011 werd de prijs gecombineerd: aan Lars van Eesteren viel de eer te beurt om de eerste Wodehouse Scripture Knowlegde Prize in ontvangst te nemen voor zijn popularisering van Wodehouse onder middelbare scholieren, door het schrijven van boekrecensies op scholieren-sites.

Wodehouse Legpenning 'Said Mr. Mulliner' Wodehouse Legpenning 'Said Mr.Mulliner' Het 'Kees-de-Wolf-stokpaardje' Keuze bij de Sterke-Verhalen-Wedstrijd: een kokosnoot of sigaar. Empress of Blandings Wisselschaal
Lars van Eesteren als winnaar van de Wodehouse Scripture Knowledge Prize