P.G.Wodehouse Society

Bijzondere onderscheidingen

Er zijn leden die een speciale vermelding, status of onderscheiding hebben verdiend, dan wel ongewild of onverwacht gekregen.

Zo zijn er:

 • Piet de Jong, oud-premier: benoemd tot Schout-bij-Dag in 2005.
 • jonkheer Ursul de Geer: op 14 oktober 1994 bekroond met de Gally-Threepwood-Award-for-Outdoor-Chivalry.
 • Erica Terpstra: gaat in het Wodehouseaans leven getooid met de titel Tante Dahlia, een beminnelijke tante, in tegenstelling tot Tante Agatha, die -zoals bekend- leeft op een dieet van gebroken glas en prikkeldraad.
 • Stan Huygens/Thomas Lepeltak: bekroond met de Rupert-P.-Psmith-Award-for-Investigative-Journalism.
 • Joop Doderer: naamgever aan de Joop-Doderer-Award-for-Outstanding-Dramatic-Performance.
 • Wim Duk, The-Oldest-Member, een titel die deze nonagenarius met ere draagt.
 • Huib de Ceuninck van Capelle ontving op 13 juni 1998 de Stanley-Featherstonehaugh-Ukridge-Award for the Maintenance of Business Ethics in Society, voor zijn onnavolgbaar en wellicht onfeilbaar handelen.
 • Job Omvlee, the Assumed-Youngest-Member, althans in 2008. Heeft de titel overgenomen van Marleen en Esther Nieuwenhuizen.
 • the Youngest-Unborn-but-still-Expected-Member: in 2008 uitgereikt aan het nog niet geboren, maar wel verwachte, kleinkind van Wil Brouwer.
 • Karel Blommesteijn ontving in mei 2008 de Rupert-Baxter-Award voor zijn niet-aflatende voortreffelijkheid, die niet altijd voldoende gewaardeerd wordt, oftewel voor het morele geweten van de PGWS.
 • Leonard Beuger werd in oktober 2008 bekroond met de Kees-de-Wolf-Memorial-Award-for-Music-and-Sound, voor zijn opwekkende vertolkingen van Wodehouseaanse melodieën op banjolele en het voordragen van Wodehouse' werk met immer sonore klanken.
 • Robert Reinders Folmer viel in oktober 2009 de grote eer te beurt om drager te mogen worden van de Orde-van-de-Rode-Edelweis-3e-klasse-met-gekruiste-koekoeksklokken, wat hem het recht geeft in tegenwoordigheid van de vice-president te gaan jodelen (P.G.Wodehouse in: 'Open House').
 • Jelle Otten werd op 5 juni 2010 gelauwerd met de Vladimir-Brusiloff-Award-for-Encouraging-literary-Encouters. Deze buitengewone onderscheiding is hem ten deel gevallen voor zijn Wodehouse-ambassadeurschap in den vreemde en speciaal Rusland.
 • Tijdens het 6e International P.G.Wodehouse Memorial Dinner (IPGWMD-6) op 26 november 2011 werd Peter Nieuwenhuizen onderscheiden als Knight-Commander-of-the-Order-of-the-Golden-Pelican (KCOGP), de hoogste orde van de Pelican Club, voor zijn stimulerend voorzitterschap en het onderhouden van de vriendschapsbanden met het koningshuis van Syldavië (Kuifje in: 'De scepter van Ottokar').
 • Voor haar inzet voor het blad Nothing Serious en Milady's Boudoir, ontving oud-secretaris Josepha Olsthoorn op 9 juni 2012 de Rosie-M.-Banks-Award-for idyllic-reporting-and charming-writing-at-the-boudoir. Ruim twaalf jaar lang hield Josepha als redacteur het verenigingsblad met een gevarieerde inhoud op het hoogste niveau, dat hoogtens vergeleken kan worden met de werken van Rosie Banks, zoals Mervyn Keene clubman, Only a factory girl, All for love, A red red summer rose, enzomeer. 
Piet de Jong als 'Schout-bij-Dag'
[ oud-premier Piet de Jong als kersverse 'Schout-bij-Dag' , omringd door v.l.n.r.: Bernhard Klein Wassink, Josepha Olsthoorn en Peter Nieuwenhuizen ]

Karel Blommesteijn met 'Rupert-Baxter-Award' De 'Rupert-Baxter-Award'
[ Karel Blommesteijn krijgt op 31 mei 2008 de 'Rupert-Baxter-Award' overhandigd door Robert Reinders Folmer ]

Schrijver, vertaler en musicus Leonard Beuger met de Kees-de-Wolf-Award-for-Music-and-Sound. Tim de Wolf en Leonard Beuger.
[ Leonard Beuger als laureaat voor de 'Kees-de-Wolf-Award-for-Music-and-Sound': een draagpenning met de initialen 'PGW'; de penning wordt uitgereikt door audio archeoloog Tim de Wolf, zoon van Kees, en zelf winnaar van de Prins Bernhard Cultuurfonds Muziekprijs 2007, een bijna even begerenswaardige onderscheiding als de KdWAfMaS ]

Robert Reinders Folmer als drager van de Orde van de Rode Edelweis. Robert Reinders Folmer met oorkonde.
[ Robert Reinders Folmer, met draaginsigne, wordt op 17 oktober 2009 bekroond met de 'Orde-van-de-Rode-Edelweis' en ontvangt tevens een levenslang lidmaatschap van het N.G.V.K., het Nederlands Genootschap van Koekoeksklokkenluiders; de helm biedt hem bescherming tegen toegeworpen kokosnoten ]


Jelle Otten als Vladimir Brusiloff met zwarte baard en muts. Jelle Otten met oorkonde.
[ Jelle Otten wordt op 5 juni 2010 gelauwerd met de Vladimir-Brusiloff-Award. Geheel in Russische stijl, met zwarte baard en muts, neemt Jelle de oorkonde in ontvangst. Hij treedt daarmee in de voetsporen van Sovieski , Nastikoff,  Lenin en Trotski . Door zijn voortreffelijke zendingswerk in Rusland en Amerika is Wodehouse een 'detente'-begrip geworden bij de voormalige antagonisten ]


Huib de Ceuninck van Capelle (l) en Robert Reinders Folmer overhandigen de Golden Pelican aan Peter Nieuwenhuizen (r). Knielend voor de bekroning.
[ Peter Nieuwenhuizen wordt op 26 november 2011 gekroond tot de Knight Commander of the Order of the Golden Pelican (KCOGP). Het betreft de huisorde van het Koningshuis van Syldavië en is ontleend aan de Londense Pelican Club (1887-1892), met roemruchte leden als Gally Threepwood, Plug Basham, Puffy Benger en Uncle Fred (Frederick Altamont Cornwallis Twistleton, 5e graaf van Ickenham) ]


   Josepha Olsthoorn ontvangt de Rosie M. Banks Award met Dubbele Pauwenveer.  Een van de meesterwerken van Rosie M. Banks: Cindy en de liefde (=Settlement nurse)..
[ Josepha Olsthoorn wordt op 9 juni 2012 geeerd met de Rosie-M.-Banks-Award-met-dubbele-Pauwenveer. Haar redactionele werk wordt op hoge waarde geschat, slechts geevenaard door beroemde auteurs als Rosie M.Banks, de vrouw van Bingo Little, die tot nu toe steeds gepasseerd is voor de Nobelprijs voor Literatuur. Rechts een willekeurig voorbeeld uit het oeuvre van Banks. Jeeves' tante, Mortimer Little en Mabel Potter zijn, naar verluid, dol op het werk van Banks ]